Despre - Prelucrare Busteni

Du-te la conținut
Ladite lemn
Ladite lemn
Ladite lemn
 
S.C. ASTEFAN SHIPPING SRL
 
FLUX TEHNLOGIC
 
                In cadrului codului CAEN 1610 -Taierea si rindeluirea lemnului , am solicitat prin proiect si detinem urmatoarele echipamente tehnologice :
 
Masina semiautomata pentru coasere elemente lemn  si   Masina de cusut cu sarma .
 Aceste masini ne sunt necesare pentru realizarea de ladite din lemn neasamblate, de dimensiunile dorite de client, astfel ca nu vor exista pierderi pentru acesta (nici de material lemnos si nici financiare, asa cum se intampla cu ladtele din lemn care se vind in magazinele de bricolaj la metru patrat ). Practic vom produce, prin coasere cu sarma ( coaserea fiind inteleasa ca o capsare succesiva, cap in cap, ce da senzatia de cusatura metalica continua, oferind si o mare rezistenta mecanica ansamblului) a mai multor elemente/ sipci din lemn, rezultand astfel o ladta din lemn , de diferite dimensiuni, in functie de solicitarea clientului.
 In procesul de productie pot fi folosite sipci din lemn ce pot avea dimensiuni diferite in functie de tipul de lemn folosit, respectiv 30mm-100mm latime, 400-600 mm lungime, 0.9 cm inaltime- acestea fiind detalii ce se stabilesc cu clientul.
 Fluxul tehnologic aferent producerii laditelor de lemn , folosind cele doua echipamente mentionate mai sus este urmatorul:
 1.    Sipcile din lemn ce vor intra in procesul de productie sunt depozitate in apropierea masinii semiautomate de cusut cu sarma.
 2.    Odata masina pornita, sipcile din lemn sunt puse una langa cealalta pe incarcatorul masinii semiautomate.
 3.     Aceste sipci sunt trase in interiorul masinii , unde sunt unite prin coasere cu sarma, intr-un mod stabilit de la panoul electronic de control al masinii , printr-un variator de frecventa pentru variatia cusaturii.
 4.    In interiorul masinii , placile din lemn sunt cusute de contraelemente din lemn, astfel incat sa rezulte un ansamblu perfect rigid. Astfel, din masina semiautomata iese un panou format din sipcile de lemn cusute intre ele.
  Productivitatea echipamentului este de 500-700 bucati pe ora.
 Spre exemplu : din 8 sipci din lemn de dimensiuni (Lxlxh) 600 mm x 50mm x 0.9 mm rezulta un panou/placa de podea din lemn de dimensiunea 600 mm x 500 mm x 0.9 mm. Laditele din lemn astfel obtinute pot si ulterior tratate, vopsite , etc.
 
Fluxul tehnologic continua cu:
Masina de cusut cu sarma care ne este necesara atunci cand producem ladite din lemn. Rolul acesteia este de a lega prin cusatura cu sarma ladita din lemn rezultand astfel un ansamblu perfect stabil din punct de vedere tehnic , si foarte frumos din punct de vedere estetic. Acesta masina dispune de un ambreiaj mecanic , motor de 1 CP, si poate coase in unghi de 90 de grade , pe o inaltime maxima de 35 cm.
Productivitarea echipamentului este de 300-500 bucati pe ora.
Practic, latura unei ladite se aseaza in unghi de 90 de grade si se introduce in masina de cusut in aceasta pozitie , masina aplicand cusatura pe ambele elemente, rigidizand astfel ansamblul.
Astfel , dupa ce intreaga comanda de ladite din lemn a fost produsa acestea sunt impachetate pe dimensiuni , numerotate , etichetate si depozitate in vederea ridicarii lor de catre client .
Prin proiect am mai solicitat un sistem fotovoltaic, care ne este foarte necesar dat fiind ca ambele masini de producere a laditelor din lemn consuma current electric.
De asemenea , pachetul digital, prin fiecare dintre componentele sale , are rolul de a ne sustine si ajuta in activitatea noastra.

ECHIPAMENTE DE LUCRU - Caracteristici Tehnice
 
1.      MASINA DE CUSUT CU SARMA
 Masina cu comanda prin pedale utilizata pentru asamblarea panourilor din lemn cu puncte de cusatura in unghi. Este completata cu cap de cusut actionat prin motor auto cu franare si instalatie electrica aferenta. Caracteristici : - Puncte de cusatura pe minut : 260 - Diametrul firului de sarma : 1.2 mm - Grosimea cusaturii : minim 2 mm, maxim 10 mm - Putere motor: 0.75 CP Cu ajutorul acesteia , din panouri mai mici din lemn, prin coasere cu sarma, se obtin elemente din lemn de dimensiuni mai mari , a caror rezistenta , fiabilitate si utilitate sunt mai mari. Elementele din lemn obtinute (placari, podele, trepte scari, )sunt utilizate apoi in constructii, decoratiuni interioare si exterioare , etc.               
  
2.      MASINA SEMIAUTOMATA PENRU COASERE ELEMENTE LEMN  
 Masina semiautomata este folosita la obtinerea de elemente din lemn cu diferite utilizari, folosind o tehnologie de imbinare noua si moderna de prelucrare a lemnului, pentru a obtine piese lungi si rezistente, prin procedeul de coasere cu sarma. Prin acest procedeu creste rezistenta la compresiune, tractiune, rasucire, indoire , iar elementul din lemn rezultat prin imbinarea a 2 bucati de lemn este mai rezistent decat unul dintr-o singura bucata, de aceeasi grosime si lungime. Masina este utilizata pentru coaserea cu fir de sarma a lamelelor din lemn, a partii laterale a acestora, si este compusa din: - doua capete de cusut cu punct in plan orizontal si fuse porta fir aferente - una serie de tragatori (10 perechi) pentru coaserea lamelelor din lemn - un incarcator automat pentru lamele - dispozitiv electronic pentru varietatea numarului punctelor de cusatura pentru fiecare lamela in parte - dulap cu tablou de comanda continind aparatura electrica - punct de cusatura de 7 mm ;diametrul fir 1,2 mm.; taiere inclinata; alimentare 44 mm . - pasul intre tragatori 300 mm    
 
   
Înapoi la cuprins